Ventilatie

Interesse in een ventilatiesysteem?

Ventilatie: Waarom ventileren? 

Dagelijks wordt de lucht binnenshuis vervuild door de bewoners (ademen, transpireren) hun activiteiten (koken, douchen, roken en stoken), door bouwproducten (verf, lijm, vernis, ...) en het interieur (Radon, vluchtige schadelijke stoffen, ...). 

Al deze bronnen van verontreiniging dragen bij tot een slecht binnenklimaat. 

Door het steeds meer luchtdicht bouwen blijven vocht, CO2 en allerlei stoffen die allergieën kunnen veroorzaken, in de woning hangen. Daarom dient u regelmatig en correct te ventileren.

Veel mensen denken echter dat een tijdje het raam openzetten wel afdoende is.  

Het effect daarvan is slechts van tijdelijke aard en kost (te) veel energie.

Een continue en gecontroleerde ventilatie is de enige efficiënte manier om een gezond binnenklimaat te verkrijgen.  

Hoe ziet een ventilatie-unit er binnenin uit? Bekijk het hier!

Gecontroleerd ventileren met je ventilatiesysteem

We kunnen lucht niet stockeren, dus in = uit. Willen we ergens lucht toevoeren, dan moet er een mogelijkheid zijn tot afvoer. Willen we afvoeren, dan moet er ook een toevoer zijn, een principe dat we kamer per kamer én ook op het niveau van de volledige woning moeten volgen. 

Voor een optimale luchtkwaliteit zou men in elke ruimte verse toevoerlucht moeten aanvoeren en gelijktijdig vervuilde lucht moeten afvoeren. 

Omdat al die lucht ook moet worden opgewarmd kost dit erg veel energie, vandaar dat de wetgever een eenvoudiger systeem aanhangt: Verse lucht wordt toegevoerd in ’droge‘ ruimten’‘; verontreinigde lucht wordt afgevoerd uit ’natte‘ ruimten. 

Wij raden dan ook aan om een kijkje te nemen op de websites van onze leveranciers voor meer info over hun producten & mogelijkheden.


Ventilatie

Ventilatie


 Kwaliteitsvolle toestellen van 

Vent-Axia / Komfovent 
geplaatst door Frema-TP, uw installateur.
Ventilatie

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x