Koelen en verwarmen met een IDM WARMTEPOMP

Verwarmen maar ook koelen met een warmtepomp!

Met een warmtepomp kan je niet enkel verwarmen maar ook koelen!

Zeker en vast dus een duurzaam alternatief voor airco.

Dit betekent een gezonde, energiezuinige, aangename binnentemperatuur het hele jaar door!  

Aangezien we meer en meer te maken krijgen met “Global warming” en de hieruit voortvloeiende hittegolven is koeling een zeer belangrijk aspect voor de toekomst!

koelen

Men kan spreken van 2 soorten koeling:

1/ ACTIEVE koeling - actief koelen 

Hierbij gaat de compressor werken om alzo de warmte af te voeren.

Voorbeeld: 

  • lucht/lucht warmtepomp
  • lucht/water warmtepomp


2/ PASSIEVE koeling - passief koelen

Hierbij gaat de compressor NIET werken!   

De warmte uit de woning wordt uitgewisseld met de koelte uit de bodem.  Dit is een zeer zuinige manier van koelen.

Laat het geen misverstand zijn: 

Met een GEOTHERMISCHE WARMTEPOMP kan je je woning, bedrijfsgebouw,... op een zuinige manier koelen voor slechts +/- 1€ / dag.

Waarom is een slimme sturing belangrijk?

Onze IDM warmtepomp in combinatie met de slimme IDM bediening heeft vele voordelen.

Lees meer details in onze: Navigator 2.0 folder

Deze bediening zorgt er onder andere voor dat het mogelijk is om de IDM warmtepomp zo aan te sturen dat het zonder probleem mogelijk is om meer dan 2°C te koelen!!!   Laat je dus niet van de wijs brengen! 


Hoe werkt dat dan: koelen met een warmtepomp?

Vloerverwarming & koelen

In de zomer ga je gekoeld water, +/- 18°C door de vloerverwarmingsbuizen sturen, en zo krijg je dan een 'koele' vloer en gaat je woning dus aangenaam aanvoelen via vloerkoeling!

Verschil met airconditioning

Vloerverwarming is een 'trager' systeem, dit wil zeggen dat koelen via de vloerverwarming in combinatie met je warmtepomp niet zo snel gaat als het aan- en uitzetten van een airco via de aan- en uit knop.  Via een airco toestel ga je de airco inschakelen en onmiddellijk stroomt er koele lucht.  Dat is inderdaad waar... maar is dat een voordeel?

Vloerverwarming/koeling zorgt voor een constante, aangename temperatuur in je woning en is zeker en vast een interessant, energiezuinig en gezond alternatief voor airco! koelen

Eigenlijk is het allemaal heel eenvoudig: éénmaal je de gewenste temperatuur instelt via de slimme IDM bediening (), bijvoorbeeld  21°C.  Gaat de warmtepomp indien nodig koelen of verwarmen en zorgen dat temperatuur in de woning naar deze 21°C gebracht wordt en blijft.

Airco blaast ook koude lucht door de kamer, via vloerkoeling koelt je woning op een 'natuurlijke' manier af zonder luchtverplaatsing.  Want  95% ervaart koude aircolucht als een tochtgevoel.

Energiezuinig koelen is een onderdeel van onze missie... lees hier meer! 

koelen

Wil je graag meer lezen over onze IDM warmtepompen?

Wil je contact met ons opnemen? 

Ga naar ons contactformulier...

Koelen en verwarmen met een IDM WARMTEPOMP

IDM warmtepomp & de digitale meter

PV panelen, een warmtepomp en de digitale meter, is dit een goeie combinatie? Hier kan je een werkend praktijkvoorbeeld bekijken van hoe een IDM warmtepomp dit aanpakt! Hoe kan Frema-TP je helpen voor jouw project? Als warmtepomp specialist begeleiden wij je naar een optimaal systeem op maat van de klant.

Lees meer

Offerte IDM WARMTEPOMP

Als specialist warmtepompen is Frema-TP er voor jou! Denk jij er ook aan om te investeren in een duurzame oplossing voor de toekomst. Een warmtepomp waar je mee kan verwarmen en koelen, en die bovendien bijdraagt tot een schonere wereld. Dan ben je bij Frema-TP op de juiste plaats, je kan hier je offerte-aanvraag doenI

Lees meer

Hoe werkt een GEOTHERMISCHE warmtepomp?

Hoe werkt een GEOTHERMISCHE warmtepomp, met andere woorden hoe is de werking van een GEOTHERMISCHE warmtepomp? Waar haalt een GEOTHERMISCHE warmtepomp zijn energie? Wat is COP oftewel Coëfficiënt Of Performance? Als warmtepomp specialist helpen wij je verder met jouw project.

Lees meer

Hoe werkt een LUCHT/WATER warmtepomp?

Hoe werkt een LUCHT/WATER warmtepomp, met andere woorden hoe is de werking van een LUCHT/WATER warmtepomp? Waar haalt een lucht-water warmtepomp zijn energie? Wat is COP oftewel Coefficient Of Performance?

Lees meer

IDM WARMTEPOMP bediening NAVIGATOR 2.0

Lees hier mee over de bediening die hoort bij onze IDM wartempompen. De bediening van dit zelflerend systeem is ook mogelijk via smartphone of tablet. Met de energiemanager NAVIGATOR 2.0 kunt u uw warmtepomp regelen, of u nu een mobiele telefoon, gsm, tablet of pc, laptop of notebook gebruikt.

Lees meer

IDM warmtepomp leverancier

Bekijk hier wat meer info over onze warmtepomp leverancier. Het bedrijf IDM is terug te vinden in Matrei, Osttirol, Oostenrijk.

Lees meer

Warmtebronnen

Welke warmtebron is geschikt? Hangt af van tal van factoren. budget toegankelijkheid de grootte van uw perceel geologische ligging ondergrond voorkeur.

Lees meer

Brochures IDM WARMTEPOMP - RESIDENTIEEL

Hier kan je allerlei brochures terug vinden, van de algemene brochure tot meer gedetailleerde en technische brochures van de verschillende IDM warmtepompen.

Lees meer

Smart Grid Ready

Smart Grid Ready = toekomstgericht Maar wat wil dit nu zeggen?

Lees meer

Voordelen warmtepomp

De voordelen van een IDM warmtepomp kort samengevat...

Lees meer

FAQ

Bekijk ook onze frequently asked questions voor meer informatie.

Lees meer

Subsidies

Waar kan je kijken of er subsidies/premies te verkrijgen zijn wanneer je investeert in een warmtepomp?

Lees meer

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x