Warmtebronnen
Uw keuze warmtebron?
Welke warmtebron voor uw warmtepomp-project geschikt is hangt af van tal van factoren.
- budget
- toegankelijkheid
- de grootte van uw perceel?
- geologische ligging?
- ondergrond: steen- of zandgrond?
- voorkeur
Lees hier meer over de voordelen van een warmtepomp!
Verticale collector | Horizontale collector |
BODEM-WATER warmtepomp GEOTHERMISCHE warmtepomp De bodem onder ons heeft vanaf een diepte van circa 20m het hele jaar door een constante temperatuur van circa 10°C. Dat kan als bron van warmte dienen voor je IDM warmtepomp. De verticale boringen kunnen tot wel 150m diep zijn, dit is afhankelijk van locatie en benodigde capaciteit en wordt bepaald door een geoloog. | BODEM-WATER warmtepomp Hierbij wordt er een groot buizennetwerk onder de aarde aangelegd. De benodigde oppervlakte is afhankelijk van de capaciteit die nodig is om te verwarmen. De horizontale collector wordt in Vlaanderen minder toegepast door de steeds kleiner wordende bouwkavels. |
Lucht | Grondwater |
LUCHT-WATER warmtepomp Waarom zou je kiezen voor dit systeem? Eenvoudig: het is overal toepasbaar want lucht is overal. De investeringskost bij een lucht/water warmtepomp is meestal lager dan bij een geothermisch systeem (bodem), doch het jaarlijks verbruik zal bij een lucht/water systeem hoger liggen dan bij een geothermische warmtepomp (ook gekend als bodem/water warmtepomp). | WATER-WATER warmtepomp Ook omhoog gepompt grondwater kan als gratis bron van warmte worden aangewend. Het is een ideale warmtebron omdat het 4 seizoenen lang een constante temperatuur heeft. Het gebruik van grondwater als bron voor je warmtepomp is door geologische omstandigheden niet overal toepasbaar. |
Lees meer over koelen en verwarmen met een IDM warmtepomp!
IDM warmtepomp & de digitale meter
PV panelen, een warmtepomp en de digitale meter, is dit een goeie combinatie? Hier kan je een werkend praktijkvoorbeeld bekijken van hoe een IDM warmtepomp dit aanpakt! Hoe kan Frema-TP je helpen voor jouw project? Als warmtepomp specialist begeleiden wij je naar een optimaal systeem op maat van de klant.
Offerte IDM WARMTEPOMP
Als specialist warmtepompen is Frema-TP er voor jou! Denk jij er ook aan om te investeren in een duurzame oplossing voor de toekomst. Een warmtepomp waar je mee kan verwarmen en koelen, en die bovendien bijdraagt tot een schonere wereld. Dan ben je bij Frema-TP op de juiste plaats, je kan hier je offerte-aanvraag doenI
Hoe werkt een GEOTHERMISCHE warmtepomp?
Hoe werkt een GEOTHERMISCHE warmtepomp, met andere woorden hoe is de werking van een GEOTHERMISCHE warmtepomp? Waar haalt een GEOTHERMISCHE warmtepomp zijn energie? Wat is COP oftewel Coëfficiënt Of Performance? Als warmtepomp specialist helpen wij je verder met jouw project.
Hoe werkt een LUCHT/WATER warmtepomp?
Hoe werkt een LUCHT/WATER warmtepomp, met andere woorden hoe is de werking van een LUCHT/WATER warmtepomp? Waar haalt een lucht-water warmtepomp zijn energie? Wat is COP oftewel Coefficient Of Performance?
IDM WARMTEPOMP bediening NAVIGATOR 2.0
Lees hier mee over de bediening die hoort bij onze IDM wartempompen. De bediening van dit zelflerend systeem is ook mogelijk via smartphone of tablet. Met de energiemanager NAVIGATOR 2.0 kunt u uw warmtepomp regelen, of u nu een mobiele telefoon, gsm, tablet of pc, laptop of notebook gebruikt.
Koelen en verwarmen met een IDM WARMTEPOMP
Met een warmtepomp kan men niet enkel verwarmen maar ook koelen. Dit betekent een aangename ruimtetemperatuur het hele jaar door. Aangezien we meer en meer te maken krijgen met “Global warming” en de hieruit voorvloeiende hittegolven is koeling een zeer belangrijk aspect voor de toekomst.
IDM warmtepomp leverancier
Bekijk hier wat meer info over onze warmtepomp leverancier. Het bedrijf IDM is terug te vinden in Matrei, Osttirol, Oostenrijk.
Brochures IDM WARMTEPOMP - RESIDENTIEEL
Hier kan je allerlei brochures terug vinden, van de algemene brochure tot meer gedetailleerde en technische brochures van de verschillende IDM warmtepompen.
Smart Grid Ready
Smart Grid Ready = toekomstgericht Maar wat wil dit nu zeggen?
Voordelen warmtepomp
De voordelen van een IDM warmtepomp kort samengevat...
FAQ
Bekijk ook onze frequently asked questions voor meer informatie.
Subsidies
Waar kan je kijken of er subsidies/premies te verkrijgen zijn wanneer je investeert in een warmtepomp?